Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@13:13:12 GMT

سعه صدر به خرج دهیم مردم بیشتر کتاب می‌خوانند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۳۹۵۹

سعه صدر به خرج دهیم مردم بیشتر کتاب می‌خوانند

نویسنده کتاب «نبرد طریق القدس» معتقد است اگر در انتشار کتاب، سعه صدر بیشتری به خرج دهیم، بسیاری از کتاب‌های نایابی که تجدیدچاپ نمی‌شود ولی از طریق دستفروشان به فروش می‌رسد، در دسترس مردم قرار خواهد گرفت و به رونق بازار کتاب کمک خواهد کرد.

امیر رزاق زاده پژوهشگر و راوی دفاع مقدس و از مدیران انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به ایران اکونومیست گفت: برای افزایش بیشتر سرانه مطالعه، نخست باید در سیاست گذاری های مربوط به حوزه کتاب تجدیدنظر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارها دیده ام دستفروشانی که کتاب های نایاب را که دیگر تجدید چاپ نمی شود یا اجازه چاپ پیدا نکرده است را بساط می کنند. اگر فضا مقداری بازتر شود و سعه صدر بیشتری به خرج دهیم، بسیاری از این قبیل کتاب ها در دسترس مردم قرار می گیرد و بازار کتاب رونق بیشتری می گیرد.

وی افزود: درباره این آمار که ایرانی ها را ملتی کم مطالعه می داند، باید تشکیک کرد. البته شاید بتوان گفت عده کمی از شهروندان سیر مطالعه مشخص و منظمی دارند ولی اغلب مردم به طور پراکنده به مطالعه می پردازند. مردم در ماه مبارک رمضان در خانه و مساجد قرآن می خوانند ولی این موضوع در آمار به حساب نمی آید یا کتاب هایی در مراکز فرهنگی نظیر فرهنگسراها و خانه های فرهنگ خوانده می شود و متاسفانه این ها هم جزو آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب نمی شود. 

این فعال فرهنگی اضافه کرد: اقدام دیگری که برای افزایش سرانه مطالعه می توان درنظر گرفت، بها دادن بیشتر به نویسندگان است. مثلا در خارج از کشور یک نویسنده کتاب هری پاتر را می نویسد و به ثروت هنگفتی دست پیدا می کندیا بر اساس یک داستان، فیلمی ساخته می شود و پول قابل توجهی به دست نویسنده آن می رسد اما در ایران چنین نیست و نویسندگان درآمد چندانی ندارند. از طرف دیگر بسیاری از کتاب ها به صورت قاچاق و زیرزمینی چاپ می شود که پول آن به جیب قاچاقچیان این حوزه می رود و نویسنده بهره ای از زحمت خود نمی برد. به همین دلیل، انگیزه برای خلق آثار بهتر در نویسنده کاهش می یابد.

وی ادامه داد: سقراط می گوید جامعه ای اندیشمند است که فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در آن وجود داشته باشد. باید مردم را متوجه این نکته کرد، فردی که اهل کتاب خواندن است با فردی که کتاب نمی خواند، تفاوت دارد. از طرفی سیاست های ما باید مردم گرایانه باشد. همان طور که در زمان جنگ، انتخابات و تحریم ها مردم در صحنه حضور دارند، در زمینه کتابخوانی هم، دولت باید مردم مدار باشد و زمینه را برای رونق کتاب خوانی فراهم کند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، اختصاصی ایرنا ، کتاب

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اختصاصی ایرنا کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، عزیزالسلطان، ملقب به ملیجک دوم، برادرزادۀ یکی از همسران شاه به نام امینه اقدس بود و در ایام کودکی در نزد ناصرالدین شاه ارج و قرب خارق‌العاده‌ای داشت؛ به طوری که محبت شاه نسبت به او از محبتی که به فرزندان خود داشت بیشتر به چشم می‌آمد.

بیشتر بخوانید: سمیرا حسن‌پور در نقش زن ناصرالدین‌ شاه

عزیزالسلطان در سن ۱۶ سالگی با اخترالدوله دختر ناصرالدین شاه ازدواج کرد؛ جشن ازدواج این دو نفر یکی از مفصل‌ترین و گران‌ترین عروسی‌های آن زمان بود که در کاخ‌های مختلف و به مدت چند روز برگزار شد. در این مراسم اقشار مختلف مردم از درباریان، روحانیون و مردم عادی حضور داشتند.
دو عکس نخستی که ملاحظه می‌کنید در کاخ گلستان گرفته شده‌اند و مربوط به مهمانان درباری و مقامات حکومتی و نزدیکان آن‌ها هستند.

عکس سوم نیز حضور جمعی از روحانیون را در این مراسم نشان می‌دهد. این عکس در عمارت بهارستان گرفته شده؛ همان ساختمانی که بعدها به عنوان مجلس شورای ملی مورد استفاده قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228594 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟ (اینفوگرافی)
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد